• 30.10.2014, 23:22

Studentlivet definerer onsdag som en dag for fest


Onsdag
Definisjon ved RHUL - ta en pause fra studier og gå ut!

I går var flertallet av RHUL-studenter ute og hadde det morro. Alle societies hadde nemlig egen kleskode
eller tema for kvelden, i tillegg til predrinks. Chloe og jeg valgte likevel å kose oss hjemme med de andre først,
før vi dro ut og danset til langt på natt. Vellykket kveld!

I dag hadde jeg min første presentasjon, og det gikk veldig bra! Nå har jeg alltid likt at alt skal være til punkt og
prikke, så det var ikke snakk om å ha manus eller noe kjedelig stå-stille-presentasjon. Det var hyggelig å få gode
tilbakemeldinger, og presentasjoner har alltid vært det jeg har følt meg trygg på. (Akademisk essay må jeg jobbe mye
mer med!) Nå er for så vidt alle dramastudenter, så det er veldig deilig å faktisk se mennesker snakke fritt og flytende
uten noe form for nervøsitet (man kan i alle fall ikke merke det på dem).

Ønsker ellers alle en super helg! Selv skal jeg på Halloween party i morgen, og til London på lørdag, altså
en flott helg i vente!

#student #fest #party #tema #hverdag #uni #rhul #friends #foto #inspirasjon

 • 28.10.2014, 18:30

Autumn


Dette er den første uka hvor jeg virkelig har lagt merke til de nydelige høstfargene på trærne! Vi har de siste dagene kost oss ute i fint vær med utrolig nok ganske mild temperatur. Tipper det er litt kaldere i Norge nå enn her?

På søndag var jeg på "klassetur" og så min første ice hockey match! Må selv innrømme at jeg aldri ville betalt for å se på det, men det er alltid spennende å oppleve noe nytt. Grunnen til at vi var der, er fordi vi skal gruppevis holde en presentasjon hvor vi diskuterer i hvilken grad sport kan være ritual eller opptreden. Kampen vi så var ganske intens, og mange av oss ble ganske sjokkerte da spillerne tre ganger i løpet av kampen tok av seg hjelmene og begynte å sloss på isen. Det skal i følge reglene være lov å bryte ut i kamp, men jeg må innrømme det ikke var helt for meg.

Neste uke er det reading week, noe som betyr at vi ikke har noen forelesninger. Selv om reading week for noen betyr ferie, er det en uke satt av til å skrive essay, forberede presentasjoner, eller hva man enn har fått i oppgave for de kommende ukene. Selv har jeg to presentasjoner jeg må jobbe med i løpet av reading week, men det blir deilig å i alle fall få sove lenge hver dag.

 

xx

 

#høst #hverdag #studier #foto #farger #natur

 • 25.10.2014, 19:01

An all-female production


English version scroll down

For en fantastisk teateropplevelse jeg hadde i går kveld! Dro som sagt inn til London for å se Shakespeare's Henry 4., men med kun kvinnelige skuespillere. Det å se kvinner ta for seg et så maskulint stykke var rett og slett utrolig inspirerende og fengslende! Selv om de hadde guttenavn og innøvd mannlige bevegelser var de likevel kvinner, bare maskuline sterke kvinner. Dem var utrolig dyktige, og det var i tillegg gøy å se en moderne vri på Henry 4., men med fortsatt tradisjonell tekst.

Dette stykket valgte altså gruppen vår i Theatre and Ideas som vår case-study, og det er jeg utrolig glad for. Det blir morsomt å holde en presentasjon om denne forestillingen ogreflektere rundt spørsmål om kropp, kjønn og samfunn.

 

#girlpower #teater #london #helg #kos #venner #studier

I was blown away yesterday by this amazing all-female production of Shakespeare's Henry 4th! They did adopt masculine gestures, but they were still women. The actresses were just incredible talented, and I'm so happy that this production is our case-study in Theatre and Ideas. It will be interesting to discuss sex, gender, body and society, and I'm very excited about the presentation. It is also always fun to see a modern twist on one of Shakespeare's plays. Just brilliant!

 • 23.10.2014, 23:18

Weekend shopping


Her er et lite utvalg av shoppingen fra forrige helg! I tillegg til dette kjøpte jeg noen klesplagg og hatter, og jeg fant en fantastisk god vinterjakke som jeg også skal ta bilde av en dag!

Denne uka har for meg vært veldig travel, jeg ble blant annet akkurat ferdig med å skrive mitt første essay! Neste uke har jeg første presentasjon også, så i morgen drar jeg med gruppen min inn til London for å se Henry 4. av William Shakespeare da dette er stykket vi bruker som case i vår oppgave. Gleder meg ekstremt mye, alle rollene er spilt av kvinner, så det blir utrolig spennende. Vi skulle fordype oss i noe relatert til kropp og samfunn, og da har vi valgt å se hvordan kvinner går inn i en maskulin mannsrolle på scene. Syns selv dette er veldig interessant, så veldig klar for i morgen!

Ønsker alle god helg, og forhåpentligvis rekker jeg å oppdatere litt mer de neste dagene!

 


#shopping #innkjøp #høst #hverdag #london #windsor #tilbehør

 • 22.10.2014, 12:42

A Weekend with Mom


English version scroll down

Etter å ha vært her i over en måned nå (tiden flyr!), kom mamma på besøk forrige helg, noe som var utrolig hyggelig! Det var godt å se henne igjen, i tillegg til å få litt norsk mat (to bokser leverpostei er allerede spist opp!). Det var deilig å kunne ta en pause fra studiene og tilbringe en hel helg sammen. Vi tok turen både til London og Windsor hvor vi gikk rundt, shoppet som de fleste jenter ønsker på tur, spiste god mat, og gjorde kun det vi ønsket å bruke tiden vår på. Vi var også innom WIndsor Castle som bare er et fantastisk slott! Og mamma, jeg fikk vite i etterkant at dronningen var der da vi var der. Etter å ha vært meldt regn i over en uke var vi utrolig heldige med varmt vær uten en eneste regndråpe. Jeg må si at jeg føler meg veldig heldig og er glad for at jeg bor kun ti minutter unna Windsor med buss. Det er et fantastisk sted som jeg kommer til å besøke mange ganger i løpet av året. Som i Texas, var det fint å kunne vise mamma rundt på skoleområdet. Det er noe helt annet å være på et område enn kun å forklare ut i fra bilder, og jeg setter pris på at familien kommer og faktisk ser hvor jeg bor og hva jeg driver med.

Kort oppsummert, helga var utrolig bra, og jeg gleder meg til å få mer besøk i løpet av det kommende året!#windsor #london #jentetur #shopping #hverdag #høst #studier

Mom came to visit me last weekend! It was so nice seeing her again and show her around campus. We went to London to go shopping (of course), and on Sunday we went to Windsor and beautiful WIndsor Castle where the Queen is living. (She was there that day.) I was so happy when she brought some Norwegian food, already eaten half of it! The weekend was so good, and I was glad to have a break from my studies since it's been a lot lately. Now I'm looking forward to have more familiy member visit me the upcoming year!

 • 20.10.2014, 21:46

Back to the 80's


Her på RHUL er det temafester hver uke, og denne uka var det 80-tallet! Whitney Houston,
Michael Jackson, Chaka Chan, Bon Jovi, jeg storkoste meg til musikk som jeg
har vokst opp med! (Takk mor og far for å ha gitt meg god musikksmak)

 

#80's #party #studentliv #fest #venner #rhul #student

 • 14.10.2014, 18:20

Does life at uni sound exciting?


Hvordan er hverdagen i Norge? Tenkte at dere kunne få et inntrykk av hvordan hverdagen er for meg, i alle fall ukedagene.

De fleste dagene i uka starter jeg kl.10.00 med forelesning, etterfulgt av seminar som varer til kl.13.00. Ofte drar jeg hjem etter dette for å lese, da jeg vil få det unnagjort i løpet av dagen slik at jeg kan gå ut på kvelden (og nei, det er ikke festing hver kveld, (selv om det kan se ut som det), men britisk pubkultur). Det er også dager hvor jeg må dra i matbutikken, printe ut papirer på biblioteket, eller rett og slett koser meg med en starbucks med venner. På ettermiddagen tar jeg ofte en tur til treningssenteret, nå har jeg fått medlemskap så kan være der så mye jeg vil!

Jeg er ikke med i noen produksjoner denne høsten av flere grunner. Jeg syns blant annet at på dette tidspunktet er det nok med selve fagene. Auditioner var også første uke, og jeg følte meg ikke klar til å gjøre en monolog på engelsk så fort. Det ble dessverre ingen shadowing denne høsten, men jeg er veldig klar for å engasjere meg etter nyttår! Jeg er jo med i societies, så jeg er med på alt det sosiale som ellers foregår rundt.

For å komme tilbake til pubkulturen. Mange briter går ut hver kveld på pub. Man drikker nødvendigvis ikke seg full, men det er en sosial ting å gjøre, i tillegg til å tenke på noe annet studier. Jeg har vært ute nesten hver kveld, og det er veldig hyggelig! (Selv om jeg virkelig må skjerpe meg med økonomien..) Hver onsdag er det fest med dj på SU, så jeg har også vært der og hatt det gøy midt i uka. Dette har gått helt fint da jeg ikke har seminar før kl.12.00 på torsdager. Det er mange arrangementer på campus, noe som gjør at man ikke føler behov for å bruke penger på å dra andre steder som Staines, London eller Windsor. Selvfølgelig ønsker jeg å utforske disse stedene og, men det er deilig å vite at det alltid er noe som skjer på campus og.

For noen høres dette ut som en kjedelig hverdag, for andre ikke. Jeg har det personlig veldig bra om dagen! Jeg har flotte mennesker rundt meg og er svært motivert i alle fagene. Så det var det, en innsikt i min hverdag! Under ser dere bilder fra siste SU fest, hvor tema var safari/jungle.

 #skole #england #studier #høst #hverdag #teater #drama #fest #sosial #venner

English coming!

 • 10.10.2014, 16:31

Second week of school


Scroll down for English version

Nå er det endelig helg og jeg er ferdig med to skoleuker. Hittil er jeg veldig fornøyd med forelesningene og seminarene. Man har en helt annen måte å lære på ved universitet, noe som kan være ubehagelig iblant, men godt for alle. I alle år på skolen har man vært vant til å gjøre lekser og deretter kun rekke opp hånden og gi det rette svaret. Her finnes det aldri et riktig svar! VI får tekster å lese som vi skal diskutere i klassen hvor det er veldig mange meninger. Jeg som må innrømme at jeg liker å ha rett, må bli litt mer vant til dette, men det er utrolig interessant å høre på alle! Ellers må jeg skrive første essay denne helga, og jeg har aldri gruet meg til å skrive essay så mye som jeg gjør nå! Heldigvis teller ikke karakterene første året, så det er nå jeg kan prøve meg fram og lære å skrive akademisk.

Jeg har begynt å skrive mange tanker ned i kalenderen min, da dette virkelig er et nytt kapittel i livet hvor alt er veldig nytt, mye gøy, og noe utfordrende. Har rett og slett hatt behov for å få ned noe på papir. I fagene skriver jeg også logg, noe som er hjelper mye, og som kommer til å være en stor fordel framover!

Hva mer er det å fortelle? Døgnrytme er det vanskelig å få orden på da jeg kun må stå opp tidlig tre dager i uka. I tillegg skifter været ekstremt fort her borte! I løpet av en time med forelesning, kommer jeg inn med solbriller og går ut med paraply og grått vær. Jeg sliter også med sola som skinner gjennom vinduet mens det pøsregner. Merkelig altså. Denne uka har det også begynt å blitt kaldt, så må absolutt finne en vinterjakke snart! Under ser dere bilder med 7/8 jeg bor med. Vi trives godt sammen, selv om vi ser veldig lite av hverandre med så ulike timeplaner.

 


#england #hverdag #høst #vær #studentliv

I survived second week of school! Well, to be honest, it was not that hard when I find all of my courses really interesting. They do though have a completely different approach of learning. I'm going to need a couple more weeks to get used to discussions in class because I'm used to raise my hand and give a right answer, but here, there is never one right answer!. I love hearing everyone's opinions around different topics in class though. This weekend, I will write my first assessment, which I'm quite nervous about. Fortunately, first year does not count, so this is the time to learn and make mistakes.

I've actually been writing a lot the last week. This is a new chapter of my life where everything's new, and I do feel a need to write down my thoughts. I do believe it's good for you though, and I love looking back at what I've been written earlier.

I am having a really hard time sleeping during night because I only have three days during the week when I have to get up early so I never feel like I can get a rhythm. The weather is also changing so fast here! I walk into workshops with sunglasses, and come out with an umbrella. Crazy weather.. The pictures above are with my flatmates. We get along really well, but everyone is busy with their courses so we don't see each other too much during the week.

Hope everyone has a nice weekend!

 • 06.10.2014, 20:45

What's been going on?


God kveld alle sammen! Dagene går, en ny uke er startet, og jeg føler at jeg begynner
å komme inn i en rutine, noe som føles veldig bra. Seminaret i dag var veldig bra og lærerikt,
til tross for en ikke like bra morgen. Brannalarmen gikk av kl.08.00, så det var ikke så
mange blide fjes ute på gresset kan du si. Akkurat nå krysser jeg fingrene i håp om at
eg får sovet noen timer i natt. Jeg har nemlig hatt noen dårlige netter med mange hosteanfall,
men i dag har jeg heldigvis vært mye bedre, så nå går det nok snart over!

Jeg kan nå si at jeg føler jeg har en stor forståelse av Ibsen's A Doll's House, og jeg er
sikker på at hadde jeg hatt den kunnskapen jeg har nå om stykket i fjor, ville norsklærer
blitt ganske imponert! I kveld starter jeg å lese et nytt stykke, Fallout.

I går var jeg og Thea på treningssenteret, og det var utrolig deilig! Prøver nå å regne
på om det er verdt å bli medlem, for jeg er sikker på at jeg kommer til å være der en
del ganger da jeg velger det i stedet for å gå på dansing, sport osv.

For å gjøre dette innlegget litt lettlest legger jeg ved litt tekst under bildene.
English text under pictures


Thea og jeg hadde en kjempekoselig tur sammen i Staines. Jeg har vært veldig glad for å ha
ei norsk venninne her, og Thea er bare superherlig!
It has been so so nice to have a Norwegian here at campus. Love this girl!


I helga startet det typiske engelske regnværet.. Det er ikke så trivelig, men heldigvis holder det
ikke på konstant.
It had to come. The rain. I've never liked rainy days, but luckily it doesn't rain all the time.


Jeg har ikke vært så fan av hverken is eller annen sjokolade her i England, men nå har jeg
funnet en som bare er så utrolig god!
I haven't really been a fan of the ice cream here in England, but I did found this chocolate,
which I absolutely love!


Noen av jentene som bor i samme etasje. Vi er mye sammen og har det morro!
These are some of the girls on the same floor, love them!

#hverdag #studentliv #england #reise #høst

 • 04.10.2014, 19:41

Gowar Hall Block F Level 2 Flat B


Vi har virkelig vært heldige! Dette er første dagen det har regnet her, og nå skjønner jeg hvor ufattelig flott det har vært å ha sol hele første og andre uke på campus. I dag har jeg fått slappet av, prøver å bli kvitt forskjølesen, men gikk likevel en tur ned til Egham for å handle litt mat. SIden jeg tar det helt med ro denne helgen, håper jeg heller å planlegge tur til Windsor eller London neste helg. Jeg liker at skolen er strenge på at det ikke skal være undervisning eller societies i helgene, så det er virkelig opp til en selv hvordan man vil legge opp en helg og balansere lesing og tid med andre.

I går fikk jeg endelig fikset noe jeg har ventet på, å det er å kjøpe ny mobil med uk number! Så nå er endelig det ordnet, og jeg kan ringe venninnene mine på campus, utrolig deilig. Dere skjønner, man kunne ikke få nummer før man åpnet en britisk konto, så hele uka har jeg drevet med det.

Dette høres kanskje dumt ut, men selv om jeg ikke har trent på senteret her ennå, føler jeg at jeg likevel har trent ved å gå så mye! Hver dag går jeg i alle fall to timer for å komme meg rundt på campus. I tillegg er veien fra Gowar til alle andre bygninger en stor oppoverbakke, den er ikke alltid like morsom på morgenen, men jeg føler i alle fall at beina har fått gått litt!

Jeg har ikke fått lagt inn så mange bilder på pc'en ennå, men her er noen fra hvor jeg bor på campus! Fortsatt veldig fornøyd med rommet mitt, og jeg har jo så mye plass. Loving it.

 

#studier #bachelor #rhul #hverdag #campus #skole

Today has been the first day where it was raining quite a bit, and I started to think about how incredible lucky we were to have sunny weather all freshers week and this one! I haven't really been doing much today. I did go to Egham to buy some food, but other than that I'm trying to recover from the freshers flu, so I've been in my room most of the day.

I know this may sound strange, but although I haven't actually worked out yet, I will like I keep in shape because I'm walking so much during the day to get around on campus.

Yesterday I finally got a new phone though! I had to open a British bank account to get a uk number, but now it's done. I thought I'd post some pictures from the hall I'm staying in on campus. I still love my room, and I have so much space!

 • 02.10.2014, 23:25

Made it through first week


English version coming

Endelig har jeg en time jeg kan få sittet litt på pc'en. Må bare si at det er utrolig mye som kan skje på få dager! Det er kun takket være kalenderen at jeg klarer å følge med. Heldigvis er det meste bare morro, og oppholdet hittil har vært helt topp. Dette har vært første uke med fag, og jeg er utrolig positiv. Liker forelesningene, seminarene, lærerne og gruppene. Jeg har allerede lært nye ting om teater, og selv om det er ekstremt mye lesestoff (setter av rundt tre-fire timer om dagen for å komme igjennom alt), er mye av det utrolig spennende! Leste f.eks. et utdrag som handlet om teater og etikk, og Plato's teorier, veldig spennende.

Uten at dette høres helt feil ut, må jeg bare innrømme at dette er første gang jeg virkelig føler at jeg blir utfordret på skolen. Ja, det kan ha vært noen vanskelige oppgaver her og der, men helt ærlig, jeg har kommet meg ganske lett og bra ut gjennom skoleårene i Norge. Etter noen dager her derimot merker jeg at språket her er ganske ulikt fra hva jeg hadde i USA. Jeg må virkelig sitte med tekstene vi får og jobbe meg gjennom dem. Jeg mener likevel at dette er bra for meg, og det er godt å føle at jeg etter tre år kommer til å få mye ny kunnskap og et godt vokabular.

Maten fortsetter å skuffe, men det er rett og slett fordi jeg ikke klarer å lage mat.. I dag prøvde jeg meg på noe så enkelt som taco, men mislyktes. Hvordan er det mulig liksom?! Uansett, kjøleskapet er derfor fylt med yoghurt, salat, corn flakes, og andre ting man slipper å tilbrede haha.. Dere kan tro jeg gleder meg til mamma kommer så hun kan ta med seg masse leverpostei!

I går skrev jeg meg opp på å shadow the director in FAME and Angels in America. Håper virkelig jeg får gjort det i en av produksjonene, tror det er en kjempeflott erfaring å ha med seg videre! Jeg skulle egentlig gå på audition for FAME, men for tiden kommer det ikke mye lyd ut fra meg da jeg har fått såkalte Freshers flu, så håper at jeg blir bedre i løpet av helga. Ute hver dag og natt har jeg vært likevel, og i går var jeg ute med nordmenn, svensker og dansker! Det ble arrangert nordic pub-crowl, så det var gøy å møte flere nordmenn og høre om deres erfaringer hittil.

Ellers er jeg nå er del av dramasoc, musical theatresoc, and the student workshop, så nå har jeg fylt opp timeplanen! Man velger heldigvis selv hvor mye man engasjerer seg, studier kommer jo selvfølgelig først. På onsdag kunne man søke jobb, men ikke på campus, da de ikke har noe før januar. Jeg skrev meg opp på mye forskjellig fra å jobb på hotell,restaurant, fornøyelsespark osv. Jeg må likevel regne på om det er verdt pengene når man inkluderer transport. Britene er ganske dårlig betalt her, så må jeg langt utenfor vil det nok gå opp i opp, noe som ikke er vits. Jeg vil virkelig ha en jobb (og jeg trenger det!), men kan hende jeg må vente til januar, får da får jeg jobbe på campus, noe som hadde vært midt i blinken!

Under ser dere forresten bilde fra Mnistry of Sound i London!

 

#rhul #studier #hverdag #høst #england #teater #reise

 • 01.10.2014, 18:54

UV Paint Party!!


WHAT A NIGHT!

Selv om studier har begynt denne uka, klarte likevel jeg og Chloe å bli fristet til å dra på UV paint party. Selv om jeg var ganske trøtt neste morgen angrer jeg ikke ett sekund på at jeg dro! Det var så utrolig gøy, noe jeg aldri har opplevd før. Timen før brukte jeg på å klippe en stor t-skjorte jeg fikk fra skolen første dag da jeg ikke ville ha maling på egne klær. Gjennom kvelden danset vi til masse god musikk mens de hver halvtime sprutet maling på oss! Vi var dekket med maling fra topp til tå, men om det var morro!

Var også i London i går kveld og da må jeg bare fortelle lesere som er interesserte i gutter og ting som er posh: (så får mor og far heller riste på hodet og hoppe over avsnitt)
Jeg tror jeg aldri har vært på et sted hittil (ikke engang i Norge) hvor guttene har kledd seg så bra!! Jeg syns klesstil er veldig viktig da det sier mye om en person, og det å komme til London var så bra! Vi kjørte også gjennom Chelsea området som jeg og noen jenter har kjempelyst til å dra til en helg, late som om vi er rike..! Veldig bra kveld, bra klubb med fem ulike musikkrom, alt var tipptopp!

So, I know that the courses has now started and I have to wake up in the morning.. Still, men and Chloe really wanted to go to a UV paint party, and I have to say, I do not regret a second! It was so so much fun! I cut a t-shirt I got from RHUL first day because I didn't want my own clothes covered in paint. During the night, we were dancing while dj's were splashing, covering us in paint from head to toe! Something I'll never forget.


#paint #party #uni #rhul #studentliv

RebeccaHasselgard

Legg meg gjerne til på: Instagram: rebeccakh95 Kontakt: rebhas@hotmail.com

Search

Bloggdesign

hits