• 24.06.2017, 22:45

Lately: snapchat


Oh my days, så glad jeg er for at jeg slipper å ha på alarm i morgen!! Denne uken har jeg jobbet 7-8 timer seks dager, og det har jeg merket på kroppen da jeg ikke har orket å legge noen planer på kvelden. Om jeg ikke har sovnet i sofaen har det blitt mest tv, og legge seg tidlig til neste jobbdag. Så nå er det deilig å endelig ha litt tid til å blogge i kveld.

Nå har jeg akkurat sett på vg lista, og det ble faktisk noen dance moves i stolen! Jeg elsker konserter, så alltid moro å se på, selv om jeg savner vg lista når de hadde mange flere artister fra utlandet. Men det er bra reklame for norske artister da.

Jeg har helt glemt å ta med meg kamera rundt denne uken da det ikke har skjedd så mye spennende, bortsett fra jobbintervju på fredag. Men snaps, det kan dere få!

Legg meg gjerne til for å følge tettere på livet mitt: rebeccakh95
 

  

  

  

  • 21.06.2017, 08:30

Sommerens favoritt i garderoben


God morgen ♥ Det har vært vanskelig å oppdatere dere ofte siden jeg har kommet hjem fra England, men dere skal vite jeg prøver så godt jeg kan! For tiden jobber jeg 7-8 timer seks dager i uken, så når jeg kommer hjem legger jeg meg langflat på sofaen og orker sjelden å gjøre noe ekstra. Men penger må til om jeg vil starte livet i Oslo på en bra måte. Nå har jeg faktisk fått sett på hybelen jeg skal låne av fetteren min, og jeg har fått jobbintervju i Oslo på fredag!! Så krysser virkelig fingrene for at alt skal gå bra, så bolig, jobb og studie kan være i boks til august.

I disse varme dager er jeg helt nødt til å gå med comfy og luftige kjoler, og denne her har blitt en stor favoritt de siste ukene! Beste er at den kan både brukes til hverdags, men også til å gå ut med om kveldene. Definitivt verdt hver eneste krone, og er selvfølgelig fra min favoritt butikk i England, River Island. Her har jeg handlet det meste av klærne mine de tre årene jeg har bodd i England, og alt er bare min stil. Vet de selger noe fra merket på Nelly! Hva er deres sommerfavoritt i garderoben?

Håper dere får en solrik dag, så blogges vi snart igjen ♥
 

SAMSUNG CSC

SAMSUNG CSC

  • 18.06.2017, 20:20

Hvorfor kan jeg ikke bli i England?


Mange lurer på om jeg skal bli i England etter bachelorgraden min, og tro meg, jeg har virkelig prøvd å se alle muligheter, men jeg får nok dessverre ikke bodd her fordi:

♦ Jeg ønsker ikke å starte på master fordi 1) jeg vet ikke hva jeg vil spesialisere meg i ennå, og 2) det er dyrere enn en bachelor (190 000kr i året), noe jeg rett og slett ikke har råd til akkurat nå. Jeg kan se for meg å komme tilbake til England for en master, men da må jeg tjene opp penger først.

♦ Skulle jeg bodd her ville jeg hatt en jobb innenfor bransjen jeg ønsker å være i, noe som er veldig liten sannsynlighet å få. I tillegg er det rådyrt å bo i London, og skulle jeg fått jobb ville ikke det vært nok penger til å betalt leie. Å skulle alternativt hatt to jobber for å så vidt klare å bo i London er ikke et liv jeg ønsker meg akkurat nå.

Som dere skjønner er det største problemet økonomi. Jeg har allerede mye i lån etter tre år, og ser rett og slett ikke hvordan pengene kan gå opp ved å fortsette å bo her. Jeg syns det er ufattelig trist at penger skal stå i veien for et liv jeg ønsker meg, men slik er realiteten. Når det er sagt, flytter jeg til Oslo i august, og det tror jeg selvfølgelig kan bli veldig bra!

  • 15.06.2017, 20:30

Roma: Reiseguide


Jeg vil påstå at Roma er en by mange ønsker å dra til i løpet av livet. Siden jeg var der for noen uker siden ønsket jeg å lage en liten reiseguide til dere! Forhåpentligvis faller den i smak og kan kanskje komme til nytte i fremtiden. Det finnes selvfølgelig uendelige måter å oppleve Roma på, men denne guiden er lagd slik vi brukte dagene der. Selv om vi var der fem dager har jeg valgt å lagd en guide for tre dager da jeg mener dette er absolutt nok tid til å få med seg det viktigste å se første gang man er i Roma. Jeg har også øverst for hvert avsnitt skrevet navnene på stedene fra kartet vi fikk i Roma, så man kan lett finne frem om man skal dit. Håper dere liker guiden!
 

DAG 1: OPPLEV SENTRUM AV ROMA
PIAZZA DEL POPOLO - VILLA MEDICI - TRINITA DEI MONTI - FONTANA DI TREVI - PANTHEON - PIAZZA NAVONA

SAMSUNG CSC

Første dag er det alltid fint å bli kjent med byen du er kommet til. Jeg vil anbefale å finne hovedgaten Via Del Corso. Fra denne gaten er det korte avstander til flere turistplasser man må få med seg. På den ene siden av gaten finner man spansketrappene som man kan gå opp til et fantastisk utsikt over byen samt en veldig stor og fin park man kan nyte en is i. På denne siden finner man også Trevifontenen lengre sør.

På den andre siden av gaten finner man Pantheon, marked, og Piazza Navona som var et veldig kjekt restaurantstrøk. Til sammen kan man kanskje regne rundt 4-5 timer til å se disse stedene (+/- om man skal shoppe og spise innimellom). Veldig fin måte å gjøre seg kjent med byen.

Vi bodde på Residenza Roma, et lite hotell med kun seks rom. Vi trivdes veldig godt der med 10 minutter fra hovedgaten, 15 minutter fra spansketrappene, 20 minutter fra vatikanet, og 40 minutter fra Colosseum (gåavstander). Eneste vi ikke var fornøyd med var frokosten da vi ikke fikk velge hva vi ville spise, og det var bare en liten croissant. Ellers helt fint rom, og som sagt, veldig sentralt.
Roma er en by jeg vil anbefale å oppleve til fots, da det er fine gåavstander til det meste. Men for all del, husk masse vann og gode sko! Jeg er ekstremt glad for at vi var der i mai, for å gå i 26-30 varmegrader var allerede varmt, så vet ikke hvor langt vi hadde orket å gå hver dag med 30-40 varmegrader i juli.


 

DAG 2: ØSTKANTEN
COLOSSEUM - ARCO DI TITO - ARCO DI CONSTANTINO - VIA SACRA  - SANTA MARIA MAGGIORE

SAMSUNG CSC

Dag to valgte vi å bruke sør i byen (østsiden av elven) og oppleve Colosseum og antikkens Roma. Til denne turen hadde vi forhåndsbestilt en guidetur på tre timer, og vi angret ikke et sekund! Det var en veldig fin tur med god informasjon, og vi fikk tid nok til å ta bilder. Vi ble guidet gjennom Colosseum, Forum Romanum, opp til Palatinerhøyden, og til slutt gjennom Via Sacra. Sykt bra tur! Vi fikk også se Konstantinbuen. Etter å bli guide i tre timer har man resten av dagen til å oppleve mer av den sørlige delen i Roma. Man kan for eksempel gå ned til Piazza Cavalieri di Malta og se Peterskirken gjennom et nøkkelhull. En annen mulihget er å utforske østkanten av byen. For eksempel kan man gå nordover til Domus Aurera, Santa Maria Maggiore kirken, og operaen. Alle gater har noe å by på, og det er en fin opplevelse å gå rundt i Roma.

Det kan være helt ekstreme køer til de mest kjente turiststedene som Colloseum, Vatikanmuseumet, og Peterskirken. Anbefaler derfor på det sterkeste å kjøpe forhåndsbilletter på nettet så man slipper forbi køen. Vi gjorde det og angret ikke et sekund når vi så de lange rekkene med køer i stekende sol!
Er du på utskikk etter en shoppingtur er nok ikke Roma destinasjonen. Roma er en opplevelsesby, og vi selv syns det var lite butikker der, til og med i hovedgaten. Prisene er også helt ekstreme, jeg fant blant annet sminkemerker jeg bruker som utrolig nok er billigere i Norge (det skulle man aldri tro!).DAG 3: VESTKANTEN
MUSEI VATICANI - BASILICA S. PIETRO - CASTEL SANT ANGELO - S. MARIA IN TRASTEVERE 

SAMSUNG CSC

Dag tre valgte vi å holde oss på vestlige siden av elven som renner igjennom Roma. Vi startet med å dra til Vatikanmuseumet som vi hadde forhåndsbestilt billetter til. Denne gangen valgte vi å kun slippe kø da vi fant ut at vi ikke trengte guide for å se skulpturer og malerier. Museumet var utrolig flott å gå igjennom. Man hadde god oversikt og det var lagt opp en fin vei å gå gjennom alle galleriene frem til det sixtinske kapell. Vi valgte å droppe Peterskirken da det var så ekstremt lang kø, men det er absolutt en ting jeg senere ønsker å få med meg og som jeg tenker man burde gjøre i Roma. Etter å ha brukt noen timer på museumet valgte vi å gå sørover til en utsikt vi hadde lest om. Dette var en fin tur hvor man fikk se hele byen. Videre fortsatte vi sørover til bydelen som skal være "det ekte Italia". Her opplevde vi mye mindre turister og det var en fin opplevelse å gå i gatene hvor det var tydelig flere av de som bodde i Roma. På kvelden kan man gå oppover langs elven. Broene er utrolig vakre når de lyser i mørket, og man går også forbi Castel Sant Angelo.

Les menyene på restauranter! Selv om alle serverte pizza, pasta og salat var det ikke alle spisesteder som hadde like bra kvalitet. For meg var det i alle fall stor forskjell om jeg fikk ekte parmaskinke på pizzaen og ikke påleggskinke slengt på. Det eneste jeg angret på jeg ikke hadde gjort før vi dro var å finne spisesteder. Du bør få god piazza og pasta for mellom 10-12 euro per person.

Håper dere fikk noen gode tips om dere booker turen til Roma! ♥

  • 12.06.2017, 01:00

Den verste flyreisen i mitt liv


Tre dager er gått siden dere har hørt fra meg. Jeg kan si at jeg nå er tilbake i Norge. Fredag satt jeg i taxi på vei til Heathrow med to store kofferter på 23 kg. Disse koffertene inneholdt halve livet mitt i England som jeg hadde pakket ned dagene før. Da jeg kom på flyplassen og skulle skrive min norske adresse på lappene man setter på kofferter klarte jeg ikke mer. Jeg knakk sammen. Det gikk opp for meg at jeg har ikke permanent adresse i England lenger. Fra nå av bor jeg i Norge.

Så fort jeg var gjennom sikkerhetskontrollen løp jeg til en do og gråt. Prøvde å samle meg timen før flyturen. Prøvde å heller tenke på alt det fine ved å flytte tilbake til Norge. Det føltes bedre, og jeg klarte meg helt til jeg satt i flyet og så vi lettet. Da trillet tårene igjen og de fortsatte gjennom hele flyturen. Jeg følte bare en eksplosjon av følelser, og følte jeg tenkte frem og tilbake på mye. Jeg tenkte på vennene jeg hadde sagt hade til og mange jeg kanskje ikke vil se igjen på flere år. Noen vil jeg aldri se igjen. Jeg tenkte på fremtiden min i Norge og Oslo. Jeg tenkte på terroren som nettopp var i London og hvordan det føltes annerledes å komme hjem denne gangen. 

Nå har jeg vært to dager i Norge og fått samlet meg. Jeg vet jeg vil sakte men sikkert venne meg til tanken på Norge. Men nå føles det veldig rart. Og derfor har jeg ikke visst hva jeg skulle skrive på bloggen. Men nå får dere høre om en ny hverdag, så dette blir spennende for både dere og meg!

Hva skal dere til høsten?
 

  • 06.06.2017, 14:35

Jeg har panikk


Hva skal man egentlig gjøre når livet man har etablert i tre år plutselig forsvinner? Jeg flytter til Norge på fredag. Det er nesten litt vanskelig å si at jeg flytter hjem for på mange måter er England også mitt hjem. Det går nesten ikke opp for meg at jeg ikke skal tilbake hit til høsten, og jeg føler på en panikk. Det er fortsatt så mye jeg drømmer om å gjøre i England som jeg ikke har fått gjort, og også mange steder jeg vil ta farvel med. Jeg har verdens beste venninner som jeg ikke vil skilles fra, og det blir utrolig vanskelig å ikke lenger se dem hver dag. Jeg kjenner på panikken nå fordi jeg har få dager igjen og føler det ikke er tid nok. Jeg har kofferter å pakke og haugevis av studiepapirer å gå igjennom, men jeg vil jo heller bruke tid på venninner og dra steder en siste gang. Jeg vet ikke helt hva jeg skal tenkte eller gjøre akkurat nå. Det føles som om jeg er i en stille sorgperiode samtidig som en emosjonell berg-om-dalbane.

Til tross for at denne uken er vanskelig kan jeg ikke la være å nevne at jeg også ser frem til et nytt kapittel. Jeg har verdens beste familie og venner i Norge som jeg gleder meg til å se oftere, og det blir spennende å flytte til Oslo til høsten, det føles bare fortsatt veldig fjernt, og akkurat nå ønsker jeg å konsentrere meg om her og nå.

Er det flere som starter et helt nytt kapittel i livet til høsten?
 

Kan ikke tro dette er tre år siden. Min første dag på Royal Holloway.

  • 05.06.2017, 15:00

Summer Ball: Bildedryss   • 04.06.2017, 18:40

Er jeg redd for å bo i London?


Det har blitt felt mange tårer her i England de siste ukene. Vi har nå opplevd tre terrorangrep med korte mellomrom hvor uskyldige mennesker har blitt dratt inn. Liv har blitt mistet, og mange er hardt skadet. Jeg har nå bodd en halvtime sørvest fra London i tre år, og har blitt utrolig glad i byen og engelskmenn. England er blitt mitt andre hjem, og det har derfor vært utrolig trist følge med på nyhetene de siste ukene. I går ble flere fotgjengere kjørt på når de gikk over London Bridge, og flere ble knivstukket ved Borough Market. Jeg har selv vært på dette markedet flere ganger, og går ofte over London Bridge da den ligger så nærme Waterloo togstasjon. Det er skremmende når slike hendelser er så nærme der man er, og når man kjenner mange som kunne ha vært der.

Det er ingen hemmelighet at terror er noe jeg tenker på når jeg bor i England, spesielt det siste året. Jeg er fullstending klar over at jeg bor veldig nærme en av verdens mest populære storbyer, og at byen dessverre er veldig aktuell for å bli angrepet av terror. Noen tenker kanskje at Norge er like aktuelt, men for meg føles Norge ti ganger tryggere. Norge er generelt ikke et land som blir lagt merke til sammenliknet med England.

Selv om det er en skremmende tanke at terror skjer så nærme der du bor, kan man ikke leve i frykt, for da lever man rett og slett ikke. Jeg kan rett og slett ikke gå i London og være redd, og hallo, det er mye større sannsynlighet for å bli påkjørt av den travle trafikken i sentrum. Men ufattelig trist er det likevel at man i det hele tatt må gå rundt å føle seg utrygg, og tankene mine i dag går til alle som er berørt av hendelsen i går ♥
 

SAMSUNG CSC

  • 03.06.2017, 23:45

Summer Ball 2K17
10 timer fest. 15 timer i kjole og sko. 100 ganger verdt opplevelsen.

For en sykt bra dag og kveld jeg hadde i går! Beklager at det har vært stille to dager på bloggen, men hele grunnen til dette har vært SUMMER BALL!! Dagen alle gleder seg til hele året ble absolutt et høydepunkt for meg. Jeg har selv valgt å kun gå på ballet siste året mitt på universitetet for jeg ville ha en stor opplevelse av det hvor jeg ville kjenne mange og ha det gøy med en vennegjeng jeg er kjempeglad i. (Det er også svindyrt når du skal bruke penger på billett, kjole, og drikke..)

Dagen i går startet tidlig med forbredelser. Egentlig startet det dagen før med en spray tan. Ingen bedre følelse enn å føle at man har litt farge!! Selv syns jeg spesielt ansiktet blir så mye mer levende. Gjorde meg klare med mine to gode venninner her (som jeg hater å måtte dra fra ♥), og var innom noen predrinks før vi møttes utenfor vakre Founders for å ta bilder. I går følte jeg meg skikkelig priviligert som får gå på et universitet med en av verdens mest fantastiske bygninger! Tenk å kunne feste hele natten lang innenfor disse veggene!

Anyways, ballet på Royal Holloway kan minne litt om en festival. I south quad var det bygd en stor hovedscene, mens i north quad var det mindre telt med ulik musikk. Rundt omkring var det boder med mat, photobooths, casino, og champagne bar. Her skulle vi altså traske rundt fra åtte om kvelden til seks på morgenen. Det er en stor ting å "overleve" til frokost neste morgen, og jeg er selv utrolig glad for at jeg klarte meg gjennom natten for den siste timen var den beste! Solen gikk opp igjen etter at vi hadde festet gjennom natten, det var fellessang og karaoke, og verdens beste stemning. Ble også skikkelig emosjonell da det føltes som en skikkelig avslutning av mine tre år i England på Royal Holloway, og det er helt ufattelig at jeg skal flytte tilbake til Norge om en uke. Jeg vil bli!!

Jeg syns det er gøy at jeg klarte meg hele kvelden og la meg åtte i morges!! Selv om jeg hadde en død-periode rundt tre var det absolutt verdt å bli igjen, og jeg har mange fine minner igjen med gode venner. I dag sto jeg opp to om dagen, og første jeg gjorde var å sende kjolen på renseri etter å ha blitt sølt prosecco på. Den er jo så fin, så håper den blir god som ny!

Flere bilder kommer i morgen ♥
 

RebeccaHasselgard

Legg meg gjerne til på: Instagram: rebeccakh95 Kontakt: rebhas@hotmail.com

Search

Bloggdesign

hits