• 28.02.2015, 15:41

Weekend


Nå skal det bli helt fantastisk deilig med helg!! Denne uken har det vært mye med forestillinger, studier og sosiale arrangementer, så da jeg kom hjem i går fra seminar tok det ikke lange stunden før jeg sovnet haha.

Denne helgen er satt av til studier. Jeg har både presentasjoner og essay framfor meg, så nå har jeg kjøpt et par bøker jeg skal lese. Heldigvis studerer jeg noe jeg brenner for, så jeg har ingen vanskeligheter med å lese om skuespillerteknikker og politisk teater de neste dagene. Jeg merker hvor utrolig viktig det er å velge et studie du er interessert i, da jeg ikke vet hvordan jeg skulle holdt motivasjon oppe og lest hvis jeg studerte noe annet.

God helg til dere alle!

 
#helg #blogg #hverdag  #planer #student

 • 26.02.2015, 12:32

Dressed for successThe starting point of all achievement is desire

 #antrekk #blogg #hverdag #sitat #outfit #quote #student #england #suksess #inspirasjon #Innkjøp #foto

 • 25.02.2015, 13:11

Studenttips: pengebruk


(Tekst under bildet)..om jeg bare hadde hatt flere mynter i glasset..

Dette er mitt lille spareglass, som jeg håper en gang blir fylt opp. Som student må man tenke mye på økonomi, og derfor tenkte jeg det kunne være fint å skrive et innlegg om hva penger går til, og litt tips til fremtidige studenter!

Dette året bor jeg på campus, så det er da litt annerledes kostnader enn når jeg skal bo med venninner neste år. Tre ganger i året betaler jeg en viss sum for å bo på campus. Det er ni bygninger her med ulik pris, så man må se hva man har råd til. Jeg bor i det dyreste, som ja, greit, det er jo dyrt, men har det veldig fint med dobbelseng og eget bad! Betaler heller mer enn å bo på de mindre fine rommene i Founders..

Pengene jeg hadde spart opp og de jeg får fra Lånekassen går til:
- å kjøpe mat 1 gang i uken (pleier ofte å bruke omtrent 300 kr)
- betale telefonregning en gang i måneden (250 kr)
- uteliv på campus og utenfor (50 - 100 kr per gang ute)
- se på produksjoner på campus og i London som vi må se pga studiet (50 - 250 kr for billetter)
- transport til Staines, Windsor og London (50 - 200 kr for billetter) 

Utrolig nok er det faktisk lite jeg bruker på shopping, men noe går det jo i blant. Pengene går ganske fort noen ganger, så her er noen tips jeg finner nyttige for å holde kontroll på økonomien:
- det å ha en bok hvor jeg skriver kostnader for hver måned slik at jeg har litt oversikt fungerer veldig bra for meg. Enten er jeg fornøyd eller så ser jeg at jeg må skjerpe meg
- sammenlikner ofte ting for det første i pris (matbutikker), men også om noe er verdt å kjøpe. Tenker for eksempel at i stedet for drikke på byen kan jeg heller kjøpe klesplagg eller en teaterbillett, hjelper for meg!
-  når jeg går ut på byen tar jeg kun med en liten sum i lommeboken, slik at når det er tomt er det tomt. Gjemmer også noen lapper på rommet slik at jeg ikke går med alt i lommeboken for da er det så lett å bli fristet til å bruke dem

Håper noen fant innlegget nyttig eller interessant! Har dere flere spørsmål om studentlivet er det bare å ta kontakt med meg :)

 #økonomi #penger #student #rhul #london #innkjøp #tips #balanse #mat #shopping

 • 23.02.2015, 10:25

Monday


God morgen!

I dag har vi premiere på Attempts on Her Life. Første kveld er alltid like spennende, endelig får man vist fram hva man har jobbet med i flere uker. Generalprøven i går gikk bra, det var gøy å få lys og lyd på plass. Vi holdt på i over 12 timer, men sånn er det kvelden før. Uansett gleder jeg meg til å se på i kveld.

Det er ellers travle tider her på campus! Presentasjoner skal framføres, essay skal skrives. Hvordan skal man få tid til alt?

Håper dere har en flott mandag og uke, så kommer jeg nok sterkere tilbake snart da jeg har litt mer en 20 minutter på pc'en!

Også må jeg takke pardon og fotografering92 for utfordringen vi har hatt sammen de siste fire ukene. Challengen hjalp meg virkelig inn i treningsrutinen igjen, så takk til pardon som kom med ideen!!

xx

 #blogg #foto #hverdag #student #travel #tanker #premiere #forestilling #teater 

 • 21.02.2015, 21:11

Nye erfaringer bak/foran scenen


I dag ble det et sent innlegg fra meg! Jeg har nemlig vært på teaterøvelse siden morgenen, så er nå ganske trøtt, selv om jeg har hatt en morsom dag. Etter å ha gått på teater siden jeg var åtte år har jeg blitt ganske så kjent med prosessen man går igjennom når man setter opp en produksjon. Da det er premiere på mandag, er dette siste intensive helg hvor vi pusser på alle detaljer, og får inn tec, altså lyd og lys med i forestillingen. Dette er lange og slitsomme dager med mye venting, men med et flott crew og cast har man det også veldig morsomt sammen.

Det er jo likevel en ny opplevelse for meg da jeg vanligvis har vært skuespiller, men nå er med i crewet. Nye gode erfaringer! Jeg skal også for dette showet være FoH, som betyr at jeg selger billetter, program og slikt før forestilling.

Nå kommer virkelig alt på plass, og det var gøy i dag å se på som publikum. Veldig interessant teaterstykke med sterke temaer som regissøren har vært flink til å få fram. Var et par scener gåsehuden kom! Nå er jeg klar for en lang dag i morgen hvor vi holder på ca.12-10pm, men før det skal jeg kose meg med en episode av serien Revenge som jeg nettopp startet på.

Håper alle har en tipptopp helg! Noen spennende planer?
Under ser dere plakaten vår! 

xx#teater #øvelse #innspurt #blogg #hverdag #student #plakat #forestilling

 • 20.02.2015, 14:01

Wohoo


Ser dere hva det står i grønt? Jeg har vært tre ganger på treningssenteret denne uken, og har derfor klart challengen til meg, pardon, og fotografering92! Utfordringen gikk ut på å trene minst tre ganger i en måned, og dette er siste uken. Jeg er så glad og syns jeg fortjener å føle meg litt stolt da jeg klart å gjennomføre. Nå håper jeg bare videre at jeg vil fortsette rutinen og dra og trene, for kun etter en måned har jeg blitt bedre. Jeg startet blant annet øvelser med 3kg vekter, mens nå har jeg brukt 5kg vektene. I tillegg har jeg lagt på 10-15 kg ekstra når jeg trener armer og bein med ulike maskiner.

Håper dette kanskje har motivert andre til å trene litt mer, og se at det er mulig å nå mål man setter seg. Jeg klarte det, og det kan dere og!

Tusen takk for alle utrolig positive motiverende kommentarer jeg har fått de siste ukene, dere har vært en av grunnene til at jeg klarte å fullføre

 xxxx
Litt glad da jeg satt og skjønte at jeg hadde klart challengen :)

#trening #blogg #student #hverdag #livsstil #motivasjon #inspirasjon

 • 19.02.2015, 13:51

Shadowing


Denne uken er det på tide å fortelle dere en av tingene som jeg har vært involvert i de siste ukene! Jeg har vært shadow for Amy som er stage manager for Attempts on Her Life. Shadowing er en flott mulighet for alle førsteklassinger til å observere en av de eldre ta på seg rollen som regissør, producer, stage manager etc. i en produksjon. Man er med på øvelsene, får tips og ser hvordan hele prosessen med å sette opp en forestilling foregår. Det har vært veldig spennende hittil, selv om jeg kun har vært med på møter en gang i uken. Nå blir det øvelser hver kveld hvor jeg skal være med og hjelpe til, så det gleder jeg meg til. Det å være shadow er en god erfaring å ha med seg, og gir deg større mulighet til å jobbe med produksjoner de neste årene, noe jeg har lyst til, så veldig glad for at jeg fikk sjansen.

  Her er traileren vår som kom ut for noen dager siden, enjoy!

 

#teater #show #student #hverdag #blogg #trailer #øvelse

 • 18.02.2015, 22:45

Forandring fryder!


Dere la kanskje merke til i dag at den gamle headeren var byttet ut? Jeg er utrolig dårlig på å lage header, men syns der likevel var på tide å skifte til et nytt bilde, så da tenkte jeg dette passet fint til våren som nå er på vei :)

Hvordan syns dere headeren ble?

xx#student #hverdag #blogg #header #ny #foto

 • 18.02.2015, 11:30

Challenge - Week 4


Tenk at jeg allerede er i siste uke av min, pardon, og fotografering92 sin challenge med å trene minst tre ganger i uken!

De første to ukene var jeg veldig ivrig og skrev flere innlegg om det, men forrige uke var det dessverre kun ett innlegg. Det er så travelt her, så når man endelig har litt tid for seg selv, føler man ikke at man ønsker å dra på treningssenteret. Likevel klarte jeg å trene tre ganger forrige uke og, to ganger på treningssenteret, og en gang ute i fint vær, så jeg har ikke gitt opp haha!

Målet er jo å få inn en rutine for seg selv, og jeg merker at det har skjedd noe i hjernen, da jeg ofte tenker at jeg vil eller må trene. Det er jo det jeg ønsker, så vil absolutt si at denne utfordringen har funket. Nå har jeg fått unnagjort 1/3 økter denne uken, og jeg skal samle sammen den siste energien til å fullføre challengen!

Hva pleier dere å gjøre for å finne den siste energien og motivasjonen til å trene?

 Følg linkene til de andre bloggerne og se om de har gitt opp eller fortsatt er med på challengen!

 #trening #blogg #hverdag #student #livsstil #motivasjon #inspirasjon

 • 17.02.2015, 15:11

Sunshine


Stråler solen like mye i Norge som i England i dag? Kan ikke huske forrige gang det var så flott vær!

I dag har jeg allerede fått gjort mye fordi jeg måtte opp tidlig. Øvde først presentasjon med gruppen min i Theatre and Text 9-11am (som dere kan se på bildet), før jeg dro på marked (frukt, namnam!) og i matbutikken. Nå har jeg spist god lunsj og er klar for å jobbe litt til med prosjekter og logg før jeg tar meg en tur på treningssenteret.

En ting jeg ikke har delt ennå, men som jeg må fortelle er at noe av det jeg syns er mest hyggelig på campus er at vi har så mange ekorn! Haha, i dag for eksempel møtte jeg på fem søte små som lekte med hverandre. Noen av dem er jo ikke redde for mennesker i det hele tatt, vilt!

Håper dere har en kjempefin tirsdag! Her ser dere hvordan vi nyter solen mens vi øver haha. Svært produktive.#rhul #presentasjon #gruppe #prosjekt #hverdag #student #blogg #sol #vær #dyr

 • 16.02.2015, 13:41

Jentetur


I går hadde jeg en utrolig bra dag sammen med Thea. Vi hadde hele dagen til å kose oss med å gå i butikker før vi skulle på kino på kvelden. Det var deilig å vite at man ikke trengte å stresse, men kunne ta seg tid til å kikke ordentlig på ting. Dere lurer kanskje på om det ble noe shopping? Joda, vi er så typiske jenter man kan bli så det var ikke mye igjen i lommeboken da vi kom hjem! Likevel var vi så ekstremt fornøyd med kjøpene at vi koser oss nå med det vi har, også får vi spare opp litt penger igjen til en annen gang. Jeg har lenge tenkt på å finne en jakke til våren, og da egentlig en skinnjakke. Forrige skinnjakken jeg kjøpte er fra USA, altså nesten tre år siden, så jeg følte det var på tide med en ny. Og da var jeg så heldig og fant en i går! Kjempefornøyd, den er så fin og jeg vet jeg kommer til å bruke den mye. I tillegg kjøpte jeg også noen nye sko som jeg er helt forelsket i. Det ble altså er vellykket dag på shopping! (Legger ut et innlegg med innkjøp om ikke så lenge) 

Det er vel vinterferie for de fleste hjemme i Norge? Jeg har ikke vinterferie i England, men utrolig nok må jeg si at det går veldig bra, for studentlivet jeg nå lever gir meg faktisk mer tid enn jeg hadde før, og jeg føler meg ikke sliten ennå. Nå skal det sies at fra neste uke kommer alle oppgaver, så det kan jo hende jeg skifter mening da haha! Uansett vil jeg ønske alle en god vinterferie, håper dere koser dere masse!

Har dere noen store planer for uken?

xx

#staines #jentetur #helg #blogg #shopping #kino #middag #hverdag #studentliv

 • 15.02.2015, 12:19

London


Jeg føler meg så heldig og takknemlig for å bo så nærme London. Man blir rett og slett aldri lei!

<3

#london #hverdag #student #reise #helg

 • 13.02.2015, 10:00

Friday


God morgen!

Nå skal jeg snart ha Theatre Performance Making før det er helg. Selv om helgen min er full, er den fylt opp med hyggelig ting, så jeg gleder meg masse. På lørdag skal alle dramaelever se en forestilling i London, så det blir spennende. Ikke akkurat slik jeg så for meg Valentine's Day, men hei, jeg har jo ikke akkurat noen å tilbringe den med uansett. Jeg er vel typen som kommer til å syns Valentine's Day er en skikkelig deprimerende dag helt til jeg får kjæreste haha! Syns det kanskje er teit da og, hvem vet?

Uansett, siden vi først skal til London tenkte jeg å få det meste ut av transportpengene, så lurer på å bare tilbringe hele dagen der og kose meg. Bare hvis det er meldt bra vær da! På søndag skal jeg til Staines med Thea hvor vi tenkte oss på en liten shoppingtur, ut og spise også kino på kvelden. Dere kan vel alle gjette hvilken film jeg skal se? Nå har jeg lest bøkene, så da må jeg nesten bare se den. Har dere forresten hørt soundtracket? Sykt bra!! (Beyonce <3)

De siste dagene har jeg vært litt ekstra travel da jeg har hjulpet til med årets første produksjon på campus, DNA. Jeg har solgt billetter, stått med program og ønsket folk velkommen i døra. I tillegg har jeg vært vakt inne på alle forestillingene. Tenker det er fint med så mye erfaring som mulig her, også er det jo hyggelig å hjelpe til! Det eneste er at plutselig er fire timer på kvelden borte og man blir derfor litt sliten. Denne uken har det vært sosiale arrangementer hver eneste dag, men jeg droppet man-ons da jeg rett og slett ikke orket, og da var det heller ikke verdt å bruke penger på å gå ut. I tillegg har jeg som sagt vært ferdig halv ti hver kveld med forestillinger!

Når jeg ser på tiden framover gleder jeg meg helt ekstremt, og jeg gruer meg helt ekstremt. Nå har vi hatt de rolige ukene på skolen før alle essay og presentasjoner starter fra neste uke, og jeg kan ikke akkurat si at jeg gleder meg til å starte research.. Likevel har jeg så utrolig mye å glede meg til! Blant annet kommer mamma om fire uker, og jeg har billetter til to fantastiske forestillinger i London! Så dette bør være motivasjon nok til å komme meg gjennom alt annet.

 Ønsker alle en god helg, og vil til slutt takke for alle som er innom bloggen hver dag! Det å ha 200 stykker innom nesten hver dag er utrolig hyggelig :)

xx

 

#blogg #helg #hverdag #student #kino #london #shopping #teater #forestilling #uni #tips

 • 12.02.2015, 11:54

Tips #2 - Rask studentmat


For litt siden skrev jeg et innlegg om rask studentmat hvor jeg hadde lagd nachos. Siden innlegget var så populært tenkte jeg at jeg kunne tipse om en annen smårett jeg har lagd mye i det siste:

BAKT POTET

Siden det finnes mange ulike varianter av bakt potet, velger jeg å skrive om slik jeg forbereder og lager bakt potet.

Det du trenger da er:
2 store poteter
revet ost
 mais
bacon
smør

Mens jeg setter en potet i mikrobølgeovnen i fem-ti minutter (husk å stikk noen hull i poteten med gaffelen), steker jeg bacon og river opp ost. Snur poteten og har den i mikron fem minutter til før jeg kun fyller den med alle godsakene. Det kan ikke bli enklere!

Og ser det ikke godt ut?

 #mat #student #hverdag #blogg #tips #livsstil

 • 11.02.2015, 15:03

Antrekk


Hallo! De neste dagene er jeg ganske travel med studier, produksjoner og sosiale arrangementer, men rekker forhåpentligvis å publisere et lite innlegg hver dag til dere. Ettersom Thea og jeg har tatt litt bilder ute siste uken, passet det jo perfekt å legge ut et antrekk i dag da jeg ikke har så god tid. Litt morsomt at det ser ut som det er høst her haha

Håper dere har en fin uke!

xx
 #antrekk #outfit #innkjøp #rhul #blogg #foto #hverdag #student

 • 10.02.2015, 19:43

Dessert


Denne desserten kan nesten ikke beskrives. Virkelig noe av det beste jeg har smakt, og som jeg lager ofte. Er vel lov å kose seg litt i hverdagen og?

Mango sorbet og jordbær med sjokoladedryss <3#dessert #mat #godt #hverdag #blogg #student

 • 10.02.2015, 10:18

Challenge - Day 16


Nå vet jeg at det er lenge siden jeg har blogget om challengen til meg, pardon og fotografering92! Det betyr ikke at jeg har gitt opp, har bare vært så mye annet å også skrive om. I dag er første gangen jeg har trent i uke tre av challengen. For moro skyld tok jeg bare et bilde i speilet så dere kan se hvor flaut det er noen ganger å ta bilder da det er så utrolig mange der som trener og som ser når jeg tar opp mobilen haha..!

Tirsdag har siden jeg startet på universitetet vært dagen hvor det absolutt ikke skjer noen ting, noe som ofte er deilig, man vet at det er en dag til å lese og slappe av. Jeg må lese et teaterstykke til torsdag, men det handler om tanker og minne, så jeg tror det blir interessant å lese. Har forresten vært ute med Thea og tatt litt bilder som blir lagt ut etterhvert, det er fint å ha en fotograf iblant så jeg kan få noen finere bilder med bedre kvalitet. Også er det jo virkelig en hobby og!

Har dere sjekket hvordan det ligger an med treningen til de andre to?

 xx

#trening #livsstil #blogg #hverdag #student

 • 09.02.2015, 10:12

Nå forstår jeg!


Forrige uke gikk det virkelig opp et lys for meg når det kommer til å skrive essay. Da jeg forrige tirsdag fikk tilbake de fire essayene jeg skrev til jul var jeg ganske så fornøyd. Jeg fikk to 5'ere og to 4'ere, noe jeg ser på som en topp start på universitetet. Det som jeg la merke til var at alle de fire lærerne mine hadde kommentert akkurat det samme på tilbakemeldingene, noe som viste tydelig hva jeg må jobbe med. De roste meg for problemstilling og interessante temaer, men de sa jeg skrev som om jeg var en journalist, og på universitetet skriver man akademiske essay. Jeg var ikke overrasket i det hele tatt over denne kommentaren, men satt likevel og så litt håpløst ut i luften. Form og tone er noe jeg vet jeg må jobbe med, men det er ikke grammatikk som man kan rette på på dagen. Det tar tid å bli vant til å skrive akademisk, til og med britene og de voksne sliter med det!

Onsdagen hadde vi tutorial, og jeg spurte da min kontaktperson om å forklare meg hva lærerne mente med at jeg skrev som en journalist, slikt at jeg kunne jobbe med det. Han forklarte da at det var to grunner; 1) skriver for uformelt og brukte språklige bilder, 2) hadde ikke nok bevis for mine argumenter. Etter hvert forstod jeg litt hva som irriterte meg med å skrive akademisk. Jeg føler rett og slett at jeg bare skriver om andres ideer. Når det står i oppgaven at du skal reflektere over noe, betyr det at du skal gjøre research å få fram andres synspunkter. Min kontaktperson forklarte da at det man skriver blir personlig fordi de synspunktene og sitatene du plukker fra andre får fram din personlighet og viser ditt synspunkt. Det var første gangen det sa pling i hodet, og jeg følte jeg forstod.

Jeg skjønner nå hva de ønsker med akademisk essay. Likevel, så vil jeg si at jo lengre jeg er her, jo mer lærer jeg å kjenne meg selv. Jeg oppdager hva som naturlig ligger til rette for meg, uansett om jeg liker det eller ikke. Nå har jeg akseptert og forstått hvordan jeg skal skrive essay framover, men jeg har også akseptert og forstått at det ikke er noe for meg å drive med videre. Jeg passer bedre til avisartikler, magasiner, anmeldelser, noveller, osv, det er det jeg brenner litt ekstra for. men for all del, det er en god ting å lære seg å skrive akademisk!

Litt langt innlegg, men forhåpentligvis syns noen det er interessant, spesielt kanskje de som studerer eller ønsker å studere. Jeg har i alle fall skjønt at man skriver ikke slik man gjorde på videregående lenger!

I dag er det mandag, så jeg må jo bare ønske alle en god mandag og uke! Har dere noen planer?

xxxx
#student #hverdag #essay #england

 • 08.02.2015, 21:11

Jeg er med i konkurranse!


God kveld!

Selv om jeg ikke liker så godt å reklamere for meg selv, ville jeg likevel fortelle om en konkurransen jeg er med i hos Karina. Jeg har lest bloggen hennes en god stund nå, og syns det var kjempegøy da hun startet en outfit-konkurranse! Hvem er det som ikke syns det er gøy å se på hvordan folk kler seg? Vi er flere bloggere som har sendt inn bilder som folk kan stemme på. Jeg har ikke tenkt til å be dere på mine knær om å stemme på meg, men det hadde vært veldig hyggelig uansett både for Karina og meg hvis dere stakk innom og så innlegget!

xxxx

 

#konkurranse #blogg #outfit #antrekk #linkerunde #foto #mote #hverdag

 

 • 08.02.2015, 14:26

MAMMA


I dag skulle jeg ønske at jeg var hjemme i Norge og kunne gi mamma en skikkelig god klem på morsdagen. Heldigvis kommer hun og besøker meg om fire uker, så da får vi litt kvalitetstid sammen, noe jeg gleder meg veldig til! Uansett måtte jeg dedikere et innlegg til henne i dag. Mamma er så god å ha, jeg savner henne, og er veldig glad i henne. Nå vet jeg at hun kommer til å lese dette innlegget, så da er det jo bare å si:

GRATULERER MED MORSDAGEN MAMMA <3

Feirer dere med familien i dag?#mamma #morsdag #windsor #blogg #foto #helg #england #ferie #familie

RebeccaHasselgard

Legg meg gjerne til på: Instagram: rebeccakh95 Kontakt: rebhas@hotmail.com

Search

Bloggdesign

hits